maanantai 3. lokakuuta 2016

2. Päivä

Sunnuntai

Aamupalan jälkeen emäntä treenasi meitsin kanssa esine ilmaisua ja temppuja joita perheen esikoinen on meitsille opettanut. Ihanan rauhallinen kun ei käy kierroksilla treenatessa emäntä huokaili. Treenien jälkeen suunnistimme jälleen metsään. Emäntä sanoi tekevänsä pennulle ensimmäisen metsäjäljen. Pentu haki emännän mielestä ihan kivasti jälkeä, vaan ei ilmaissut keppejä kovin selvästi. Ihan kivasti se loppujen lopuksi meni ja jonkinlainen käry pennulla oli mitä siltä vaadittiin.


Käväisimme hiukan uittamassa uistinta saaliiksi ainoastaan heinää. Emäntä löi virvelin nippuun nappasi ämpärin ja sanoi kokeilevansa josko vaikka sieniä. Ei sieniäkään enään ollut joten tämä loma keskittyy muuhun kuin sienestykseen. 

Siirryimme muutaman kilometrin päähän grillaamaan ja matala ranta sai emännän kokeilemaan miten pentu osaa uida. Ehei pentu jodlasi ja kanniskeli omia kapuloitaan rannalla, mutta meitsi ampaisi kohti vedessä olevaa kapulaa. Emäntä sai meitsin ylös, mutta huolellisesti kasteltuna ja vei autoon. Heitteli pennulle heitti keppejä ja vain yhden kerran sai pennun uimaan, muuten keppihullu pentu ei veteen suostunut odotti rannalla, että kepit ui takaisin rantaan. 

HELP!!! Märkää, kylmää hyi, en tykkäää!!!
Lähdimme vähän täydentämään mökille muonavarastoja ja kaivamaan matoja ja päätimme suunnistimme kalaan.
 Lapsukaiset tempoi meille koirille pikkukaloja minkä ehtivät ja emäntä lupasi kuivattaa ne herkkupaloiksi. Meitsin suurinta herkkua on kuivatut kalat. Emäntä päätti napata jälleen hauen tällä kertaa sillä oli painoa yli kilon joten se päätyi savustuspönttöön.

Isäntä on ottanut hommakseen huolehtia retkikeittiöstä joten sapuskaa saatiin.

Illalla kuivattiin turkkeja leivinuunin ääressä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti