perjantai 14. syyskuuta 2012

1. Päivä

Limalötsöjä ja marjastustaMehevä luu, lihapullia ja paljon paljon makkaraa.... kahvintuoksua... mitä ihmettä? Meikäläisen vekkarin mukaan kello on vielä yö, mutta täällä tuoksuu kahvi. Meitsin murujen vekkari sen sijaan oli jäänyt arkiaikaan, joten siitä kaiketi aikainen herätys. Ei kun ylös ja ulos näyttämään anakondaa pihakuuselle.
Emäntä vaikutti vaisulta koko aamun ja liikkeetkin sillä oli kovasti hitaanlaiset. Aikansa kahvia juotuaan nappasi kuitenkin sienikorin ja lähdettiin metsään. Kierrettiin metsässä pieni lenkki ja emäntä sai kerättyä limalötsöjä, vaikka osa oli viime yön pakkasen jäljiltä jäässä. Meitsi sai mehevät naurut, kun emäntä koputteli jäisiä sieniä ja viskoi kiukustuneena maahan. Viisi litraa sai kuitenkin rouskuja ja yli kolme litraa mustikkaa. Ainakin emäntä oli kovasti ilahtunut saamastaan saalista. Meitsin oli pakko tukea emännän iloa pienillä pukkihypyillä ja pikajuoksulla!
Loppupäivä kului sitten lapsukaisten kanssa kärrynpyöriä harjoitellen ja katsellen tytteleiden nuolipyssyleikkejä. Niihin kyllä yritin ottaa osaa, mutta jälleen meitsiin iski niska-pärsseote ja lensin emännän kaveriksi sisälle potemaan nuha-kuumetta, joka oli syy emännän huonovointisuuteen. En raatsinut painostaa emäntää päästämään meitsiä ulos edes pienellä aarialla. Odottelin hetken aikaa, että keinutuolista alkoi kuulua kuorsausta, sitten toivotin mielessäni emännälle pikaista paranemista ja poistuin pihalle.
Kyllä oli illalla meikäpoika sen verran romuna, että sai emäntä kaverin kiikkua keinuttelemaan...

Lätsä päähän sillä kammottavat hirvikärpäset on tehneet maihinnousun jo Kainuussakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti