perjantai 14. syyskuuta 2012

4. PäiväPäivävaellus

Aamutoimien jälkeen alkoi rinkkojen pakkaaminen. Päivän reissu ei paljon tarvikkeita vaadi, mutta eväät ja sadevaatteet nyt ainakin. 


 Vähän, ihan vaan vähän, piti harjoitella äänen avausta jos vaikka niitä pandoja siellä maastossa sitten... Vilkaisu emäntään sai kuitenkin meitsin vaikenemaan. Aukoi siihen malliin suutaan, että meitsi voi joutua mökkivahdiksi jos ei kirsu pysy kiinni. Pakko siis jättää loput aariat oopperaan.
Sitten vaan pakaasit autoon ja let’s menox...

Muutama kilometri köröteltiin autolla ja vesisade ilahdutti muuten niin loisvasti alkanutta retkeä.
Patikoitiin siis pari kilometriä vaihtelevassa maastossa. Alku vaikutti erittäin lupaavalta, metristä heinää ja upottavaa vetistä liejua. Onneksi maasto vaihtui kuivaan kangasmaastoon ja matka jatkui korkean mäen päällä jonkamolemmilla puolilla kaunis vesistö. Matkalla bongattiin kaikenlaisia luonnonoikkuja. Niin jopa karhun raapiman puun... joka sitten tarkemmin tarkasteltuna  osoittautui ytimennävertäjän aikaansaannoksiksi. =) Kuopus ja emäntä löysivät jopa Mörrimöykyn kolon. Mörrimöykky ei kuulemma ollut kotona ja eipä sillä, että olisin tahtonut tuttavuutta tehdäkään.

Mörrimöykyn kolo se siellä! En siis todellakaan mennyt katsomaan onko ketään kotona...=)
Kangasmaasto vaihtui kuitenkin kosteaan suohon, joten matka jatkui piskospuita pitkin. 
Perheen kuopus taapersi sateesta huolimatta reippaasti koko pari kilometriä! =)
  Perille päästiin ja siellä oli hurmaava laavu ja nuotiopaikka. 

 - Muurahaisen munia, emäntä kysyi kävellessämme muurahaispesän ohi? 
- Juu ei kiitos, taidan tyytyä ihan vaan tähän mukanani kantamaan tuttuun ja turvalliseen kuivamuonaan, vastasin!
 Emäntä ja lapset lähti ongelle ja isäntä jäi nuotiota virittelemään. Kalastajat ei malttaneet pitää taukoa, koska saalistakin tuli. Isäntä niitä yritti käydä houkuttelemassa ruokatauolle. Meitsillä ei ollut mitään asiaa rantaan, emäntä huusi kun hinaaja, heti kun tajusi meitsin lähestyvän rantaa. 
Kalansaalis... =)

Hyvin ei tietysti tässä reissussa käynyt.... Meitsi mennä viuhtoi pää viidentenä jalkana ja viuhtoi niin, että päkiään tuli muutaman sentin haava. Mikä sen lie aiheuttanut ei ole varma, mutta todennnäköisesti lasinpala tai metallitölkki. Emäntä vähän hätääntyi, kun meitsi ei pystynyt ottamaan askelia kipeällä jalalla. Emäntä se reippaana tätinä puki meitsille omat sukkansa jalkaan suojatakseen haavaa. 
AU! SATTUUU!!!!!! =( =( =(

Meitsi sitten hyppi kolmella jalalla ja yritin koko paluumatkan heittäytyä sammalikkoon makaamaan. Emäntä kyseli hädissään isännältä miten saa tehtyä baarit (lukenut liikaa sudenpentujen käsikirjaa ei meitsi ois sellaisissa viihtynyt). Isäntä katseli emäntää huvittuneena ja totesi rauhalliseen tapaansa, että se vaatisi narua ja sitä ei ole mukana. Emäntä harkitsi jo kantavansa meitsin pois metsästä, mutta parin kilometrin matka suota ja nousu mäen päälle sai hänet luopumaan ajatuksesta. Eikä unohdeta meitsin lihotuskuuria, joten kyllä ois nauranut joku muukin kuin isäntä jos emäntä olis raahannut 40 kiloista saksanpaimenkoiraa reppuselässään.
EN TULE, EN, EN!!!!!!

Kyllä sitten joutui meitsikin hyppiä kolmella jalalla hiukka vauhdikkaammin, kun alkoi jostain kauempaa kuulua kamalaa meteliä. Todella hirveä huuto, ilmeisesti jänis, jonka joku toinen elukka päätti ottaa lounaakseen. Meidän perheen keskimmäinen tyllerö on hiukan herkkä ja kuinkas ollakaan hän säikähti kuollakseen tuota ääntä ja pillahti itkuun. Hoputti hitaasti löntysteleviä vanhempiaan ja sisaruksiaan pistämään höpinää töppösiin, jotta päästäisi äkkiä pois metsästä. Päästiin kuitenkin elävinä takaisin mökille.
Meitsiä hemmoteltiin ja grillattu kalansaalis päätyi meitsin kuppiin. Nam!! =) Taitaa olla meitsillä metsäreissut tällä lomalla reissattu sen verran koipea juilii... =(

Hyytynyt potilas...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti