perjantai 14. syyskuuta 2012

2. PäiväShoppailua ja retkeilyä

Aamupalan jälkeen oli lähtö ihmisten ilmoille eli 30km päähän lähimpään kauppaan täydentämään ruokavarastoja. Parin tunnin jälkeen oli muonavarasto kunnossa ja paluu landelle alkanut. Pienen pieni ruokatauko ja matka jatkui sitten emännän lempipaikkaan oikeaan korven korpeen jossa oli tänään erityisen paljon muitakin. Siellä oli sitten marjastajaa ja metsästäjää vilskettä kuin Helsingin keskustassa. Muista ihmisistä huolimatta saalista tuli. Kymmenen litraa sieniä 4 l puolukkaa ja puolisen litraa mustikkaa.
Onneksi päätin lähteä seuraamaan emäntää ja jätin isännän lastenvahdiksi. Emäntä paahtoi menemään pitkin harppauksin eteenpäin ja unohti katsella ympärilleen. Kuinkas sitten kävikään? Emäntä meinasi saada sätkyn, kun ihan meidän lähellä ammuttiin kolme laukausta. Tässä vaiheessa emäntä alkoi vilkuilla ympärilleen paniikin vallassa, tajuten ettei näe autosta eikä muusta perheestä vilaustakaan. Niinpä alkoi tuttu rukoilu ja maanittelu Köppels missä isäntä? Missä auto?
Nyt oli siis meitsin alettava johtaa operaatiota ja raahattava emäntä takaisin isännän ja lapsukaisten luokse. Siellä ne oli minne ne jätettiin ja emäntä komensi pesueen kiireen vilkkaa autoon ja ilmoitti että makkarat paistetaan jossain ihan muualla kuin tuolla skutsissa. Hän ei suostu ottamaan uutta jakausta, jonkun puolisokean metsästäjän toimesta. Niinpä makkarat sitten paistettiin mökin pihalla ihan arkisesti grillissä... Maistui ne kieltämättä hyviltä siitä huolimatta! =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti